Varken 05049 zit overal met zijn neus in. Nou ja, niet alleen met zijn neus, maar met zijn hele lichaam. Van het tipje van de krulstaart tot de wroetsnuit zit het varken overal in. Varken 05049 bestaat niet echt maar is een boek van de kunstenares Christien Meindertsma. Daarin staan 185 foto’s van toepassingen van delen van het varken in zeven hoofdstukken ondergebracht. Huid, beenderen, vlees, organen, bloed, vet, en diversen. Het is een geweldig boek. Wij weten maar half wat zo’n varkentje allemaal in huis heeft. Spek, schnitzel, ham en varkenshaasje (champignon-roomsaus) kennen we wel. En bloedworst, paté, zult en balkenbrij ook nog wel. Eetbare delen vooral. In landen waar ze minder kieskeurig zijn horen daar ook de oren, staarten en snuiten bij. De darmen worden gebruikt om worsten te vullen. Daarmee is het varken al een heel efficiënt dier. Zo’n 70% van het beest wordt voor consumptie benut. Maar veel leuker is wat er met de rest van het varken nog gemaakt kan worden. Werkhandschoenen van de huid. Collageen uit de huid wordt gebruikt in de plastische chirurgie. Jazeker, er zullen vegetariërs zijn die echt varken onder hun huid hebben. Gelatine zit in winegums, pepermuntjes, lollies, kokosbrood, menig gebakje en ijsje. Of het wordt gebruikt om bier en wijn te klaren. Uit de beenderen wordt lijm en beendermeel gewonnen. Die lijm zit in luciferkopjes , behangpapier, schoenen en nog tientallen producten, waaronder explosieven. Organen gaan in hondenvoer. Anti-bloedstollers worden eruit gewonnen. Vet of glycerine’s zitten in creme’s, antivries en wasco’s. Uit de haren worden niet alleen kwasten gemaakt, maar ook stofjes gehaald die vervolgens als broodverbeteraar worden gebruikt.
woensdag 10 september 2014
Knorr bevat knor
Varken 05049 zit overal met zijn neus in. Nou ja, niet alleen met zijn neus, maar met zijn hele lichaam. Van het tipje van de krulstaart tot de wroetsnuit zit het varken overal in. Varken 05049 bestaat niet echt maar is een boek van de kunstenares Christien Meindertsma. Daarin staan 185 foto’s van toepassingen van delen van het varken in zeven hoofdstukken ondergebracht. Huid, beenderen, vlees, organen, bloed, vet, en diversen. Het is een geweldig boek. Wij weten maar half wat zo’n varkentje allemaal in huis heeft. Spek, schnitzel, ham en varkenshaasje (champignon-roomsaus) kennen we wel. En bloedworst, paté, zult en balkenbrij ook nog wel. Eetbare delen vooral. In landen waar ze minder kieskeurig zijn horen daar ook de oren, staarten en snuiten bij. De darmen worden gebruikt om worsten te vullen. Daarmee is het varken al een heel efficiënt dier. Zo’n 70% van het beest wordt voor consumptie benut. Maar veel leuker is wat er met de rest van het varken nog gemaakt kan worden. Werkhandschoenen van de huid. Collageen uit de huid wordt gebruikt in de plastische chirurgie. Jazeker, er zullen vegetariërs zijn die echt varken onder hun huid hebben. Gelatine zit in winegums, pepermuntjes, lollies, kokosbrood, menig gebakje en ijsje. Of het wordt gebruikt om bier en wijn te klaren. Uit de beenderen wordt lijm en beendermeel gewonnen. Die lijm zit in luciferkopjes , behangpapier, schoenen en nog tientallen producten, waaronder explosieven. Organen gaan in hondenvoer. Anti-bloedstollers worden eruit gewonnen. Vet of glycerine’s zitten in creme’s, antivries en wasco’s. Uit de haren worden niet alleen kwasten gemaakt, maar ook stofjes gehaald die vervolgens als broodverbeteraar worden gebruikt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten